29-09-2023

29-09-2023

De epiloog

Vanochtend eens geen fietskleding aan als we opstaan. Dat voelt toch een beetje raar. We gaan eerst Ljubljana bekijken. En daarvoor uitgebreid ontbijten met koffie en broodjes van de bakker.

We wandelen naar het centrum en bekijken de highlights van de stadskaart. Voor het klimgevoel lopen we naar het stadskasteel boven op een heuvel en kijken uit over de stad. Toch nog een paar hoogtemeters. Het is heel helder weer, dus we kunnen de Alpen zien liggen. En bekijken waar we gisteren vandaan zijn gekomen.

Het centrum van Ljubljana is vrij compact, dus we zijn er op onze manier snel doorheen. We geven dan ongeveer alle straatjes gewandeld, even op een bankje in het park gezeten en gezocht naar kledingwinkels voor Janneke (maar niet gevonden). Op een pleintje zien we een house of illusions en besluiten dat te bekijken. Bekende en minder bekende illusies zijn hier te bekijken en M.C. Escher mag natuurlijk niet ontbreken. We gaan ook even op de kop staan in een badkamer. Tenslotte draaien we over de kop in het heelal. Na al die verwarring is het tijd voor iets dat we heel goed snappen: een ijsje.

Dan is het tijd om toch de fietskleding aan te doen en het laatste stuk naar de auto te fietsen. We hebben een prima fietspad de stad uit (wat ook goed gebruikt wordt, vanochtend vanuit het appartement zagen we ook al erg veel fietsers voorbijkomen). Het fietst daardoor een stuk makkelijker dan het hobbelpad van gisteren de stad in, al waren er toen minder mensen op het pad.

Naarmate we verder de stad uit gaan, wordt het uiteraard rustiger. Uiteindelijk rijden we op een kleine weg, die door dorpjes met enorme drempels voert. Op een splitsing kunnen we kiezen: rechtdoor is het naar de auto een minuut, rechtsaf is het ruim vier weken (nog een rondje!). We zijn verstandig en gaan toch maar rechtdoor

Bij het hotel aangekomen staat onze auto nog netjes zoals we hem achter hebben gelaten. De hotelbaas vroeg zich al af of we ooit nog terug zouden komen. De fiets staat inmiddels op de auto en we krijgen een lunchpakket mee als ontbijt. Nu nog even in het park naar de heuvels kijken en dit verhaaltje schrijven. En dan is het toch echt voorbij.

De cijfers:
Afstand:
21,1 km
Hoogtemeters:
29 m
Tijd bewogen:
1u 00m 15s
Tijd totaal:
1u 07m 03s
Gemiddeld:
21,0 km/h
Max:
32,2 km/h
Materiaal:
Santos double travel
Download:
GPX