Alpen 2018

Berichten over de vakantie in de Franse Alpen in Juli 2018.

Het zit er weer op. Met een prachtige week en de Alpen achter mij trap ik fiets en bagage weer richting Lyon. Wat op mijn rit hier naartoe de laatste zware loodjes waren (waarbij ik gewoon veel te weinig had gegeten), gaat nu heel makkelijk. Ik besluit de langere, maar waarschijnlijk veel mooiere route langs Grenoble te nemen. Een goed besluit. Prachtig slinger ik door het dal richting de Isere.

Terwijl iedereen zich voorbereid op de Marmotte tocht ga ik alvast de Galibier op. Ik hoef morgen alleen maar heuvel af, dus een flinke tocht kan vandaag nog wel even. Op advies van velen combineer ik dit met de Balkonroute (via Auris), eerst even vier bochten Alpe d'Huez en vervolgens langs de bergwand, in plaats van over de grote weg, richting de Galibier. Prima, die paar hoogtemeters kunnen er ook nog wel bij.

Alpe d'Huez

06-07-2018 - Alpen 2018

Tja, als je hier in de buurt rondhangt ontkom je er niet aan: de Alpe d'Huez. 21 haarspeldbochten en zo'n 1100 hoogtemeters. Eigenlijk een oersaai stukje en zeker niet de mooiste beklimming hier in de regio. Toch maar even naar boven gereden, hebben we dat ook weer gehad.

Col de Sarenne

05-07-2018 - Alpen 2018

De Col de Sarenne: eigenlijk gewoon de Alpe d'Huez opfietsen, maar dan niet via de overbekende 21 bochten.