08-07-2018

08-07-2018

Alpen, tot ziens

Het zit er weer op. Met een prachtige week en de Alpen achter mij trap ik fiets en bagage weer richting Lyon. Wat op mijn rit hier naartoe de laatste zware loodjes waren (waarbij ik gewoon veel te weinig had gegeten), gaat nu heel makkelijk. Ik besluit de langere, maar waarschijnlijk veel mooiere route langs Grenoble te nemen. Een goed besluit. Prachtig slinger ik door het dal richting de Isere.

Langs de Isere rijd ik dwars door Grenoble (Via de Voie Verte V63). Een prima fietspad en waarschijnlijk de snelste manier om aan de andere kant van de stad te komen, maar de omgeving is niet altijd even inspirerend. Fietsend langs betonnen muren met graffiti en zwervers in caravans (zijn het dan eigenlijk nog zwervers?) bedenk ik mij dat deze route in het donker waarschijnlijk niet zo prettig is. Op deze zondag is het prima (ik kom ook voldoende hardlopers en wielrenners tegen) en ik ben dan ook vlot aan de andere kant van de stad, waar het uitzicht weer beter wordt.

Na Grenoble is het weer even klimmen. Ik moet een klein bergkammetje over. Van wat ik mij herinner van de heenweg was dat echter niet zo veel. Dat blijkt tegen te vallen. Het zijn weliswaar niet zo veel meters, maar het blijken stukken van 10-13% te zijn. Op zich ook niet zo'n probleem, maar met 15 kilo bagage op de drager en de kilometers van afgelopen week in de benen blijkt dit toch wel pittig te zijn.

Na deze klimmetjes gaat het alleen maar bergafwaarts: de weg en het uitzicht. Ik kom op steeds grotere wegen, het verkeer wordt drukker en supermarkten blijken op zondagmiddag gesloten. Toch mag ik niet te veel klagen over de route. Vanuit de luie stoel in elkaar geklikt Is het grootste gedeelte prima. Ook blijkt er nog een bakker open te zijn en kan ik dus gelukkig ook nog iets anders eten dan bananen, energie-gel en repen.

Laverend om de gesloten hekken op de wegen rond het vliegveld kom ik weer aan bij het hotel. Mooi weekje was dit, maar een volgende keer gooi ik de fiets wel op een fietsendrager, want dat gedonder in een vliegtuig met een fiets blijft behelpen.

De cijfers:
Afstand:
146,7 km
Hoogtemeters:
983 m
Tijd bewogen:
5u 56m 05s
Tijd totaal:
7u 07m 24s
Gemiddeld:
24,7 km/h
Max:
49,7 km/h
Materiaal:
Giant TCR
Download:
GPX