11-09-2021

11-09-2021

Drolshagen - Erfstadt

Drolshagen - Erfstadt

Met Hanzestad Keulen, waar we het gisteren hoorden donderen, nog wat smerige 10%'ers, de tweede fix aan de bagagedrager, een koude douche en een ouwe heks.

Vandaag reden we dwars door het Sauerland. Mooie, glooiende heuvels. De wolken van de regen trokken net weg, de zon kwam een beetje door. Super mooi! Tijdens het kijken helaas vergeten om foto's te maken en de enige poging ging verloren in een maisveld. Gelukkig is het dicht bij Utrecht/Nederland, dus ga zelf maar kijken.

De laatste beklimming was wel een 'bitch'. Niet eens heel lang, maar de 12-14% bleef maar door gaan. Daarna daalden we af naar de Rijn. En dan zijn de heuvels op.

De Hanzestad Keulen hebben we zien liggen, inclusief de beroemde Dom. We hadden echter geen zin om de drukke stad in te rijden, noch om er een omweg voor te maken. Ik was er ook al eens geweest tijdens een eerdere fietsvakantie. En wie weet, nog eens voor een weekendje of zo.

Vandaag weer prima weer, dus kamperen. De camping ligt aan een meertje, met speelstrand en zwemmogelijkheden. De recensies waren echter niet positief, met name de mevrouw bij de receptie werd als negatieve factor benoemd. Ik ben het volledig eens met deze recensies; we waren al bijna de camping afgestuurd voordat we erop stonden (ik wilde mijn id niet achterlaten, uiteindelijk maar gekozen om dat wel te doen, want nog 60 km doorrijden was ook niet aantrekkelijk). En toen we later op het strandje stonden, wilde ze ons wegsturen omdat we er niets te zoeken hadden. Toen we zeiden dat we op de camping stonden was het goed. (Wel knap dat ze niet meer wist dat we een uur daarvoor ruzie hadden staan maken bij de receptie, maar goed). Straks onze (waarschijnlijk) laatste schnitzel bij Duitse feestmuziek.

De cijfers:
Afstand:
104,6 km
Hoogtemeters:
1.056 m
Tijd bewogen:
5u 29m 16s
Tijd totaal:
7u 05m 37s
Gemiddeld:
19,1 km/h
Max:
58,7 km/h
Materiaal:
Santos double travel
Download:
GPX