04-09-2021

04-09-2021

Ferch - Tangermünde

Ferch - Tangermünde

Met Hanzesteden Brandenburg en Tangermünde, zaterdagochtendboodschappen met een rieten mandje en eerste rang op de kampeerplek in de jachthaven.

Vanmorgen bij de bakker in Werder bleek dat er een belangrijke etiquette is om daar naar de markt te mogen: je moet je boodschappen meenemen in een rieten mandje. Wij vielen met onze Ortlieb-tassen uit de toon. Gelukkig hoefden we niets mee te nemen maar alleen op te eten en te drinken, dus hadden we dispensatie.

Daarna reden we naar de Hanzestad Brandenburg. Ik kan niet ontkennen dat we vooral geïnteresseerd waren in het vinden van een bakker, en iets minder in de mooie stad. Gelukkig was de bakker midden in het centrum, dus het tweede deel hebben we beter bekeken.

De route ging wederom via akkerland en een beetje bos. Dit keer vrijwel vlak, maar wel met lichte wind tegen. Voor de meeste wegen van slechte kwaliteit was er een alternatief via asfaltwegen. Vaak wat langer, maar veel fijner fietsen. Daardoor kon Henri ook het wat saaie landschap bekijken.

Aan het einde van de dag naderden we de Hanzestad Tangermünde. Om deze te bereiken, moesten we eerst de rivier de Elbe over. Er is een aantal jaar geleden een nieuwe brug aangelegd. En deze ligt niet bepaald over het smalste deel van de uiterwaarden. Wat een lange brug.

Vervolgens reden we door het mooie stadje Tangermünde, naar de jachthaven net ten zuiden van de stadsmuur. Hier waren we de eerste kampeerders van de dag. We kregen de top-plek van de camping aangeboden: helemaal vooraan bij de rivier de Tanger, met uitzicht op de Altstad. Super mooi!

De cijfers:
Afstand:
128,8 km
Hoogtemeters:
317 m
Tijd bewogen:
5u 49m 07s
Tijd totaal:
7u 33m 55s
Gemiddeld:
22,1 km/h
Max:
39,2 km/h
Materiaal:
Santos double travel
Download:
GPX