03-09-2021

03-09-2021

Prieros - Ferch

Met geen Hanzestad, ontbijt naast nep-platanen, een illegale spooroversteek, meer meren en een camping waar je alleen op vastgestelde uren je afval mag weggooien.

Het was vannacht koud, en door de ligging van de camping in het bos, konden daar niet in de zon zitten om te ontbijten. We zijn daarom eerst naar het dorpje gefietst en hebben daar inkopen gedaan. Vervolgens konden we verderop langs de route, midden in het bos, op mooie bankjes in de zon zitten. Helemaal alleen; alleen de boswachter reed nog even langs.

De rest van de dag was een afwisseling van bossen en akkerbouw. En van goede asfaltwegen, goede grindpaden, slechte asfaltwegen, slechte keienwegen, hele slechte asfaltwegen, hele slechte betonplaten en hele slechte keienwegen. Categorie 'zo slecht dat de auto's liever naast de weg gaan rijden'.

Op een bepaald moment kwamen we bij een spoorwegovergang die gesloten was. Dit was al opvallend, omdat er (bijna) geen treinen rijden door een staking. Vervolgens kwam er ook daadwerkelijk geen trein, geheel in lijn met de staking, maar in tegenstelling tot de gesloten overweg. Na een tijdje begonnen ook de Duitse automobilisten uit te stappen of hun auto te keren. We zagen niet echt een alternatieve route, maar gelukkig was de overweg zo overzichtelijk, dat we er uiteindelijk maar zijn gaan slalommen. Foei voor onszelf...

We vonden dat we wel weer eens een 'rustdag' verdiend hadden, dus na een kortere etappe zitten we nu al lekker op de camping. Zometeen gaan we nog even toeristisch het meer en het dorp verkennen.

De cijfers:
Afstand:
92,2 km
Hoogtemeters:
288 m
Tijd bewogen:
4u 38m 22s
Tijd totaal:
6u 35m 11s
Gemiddeld:
19,9 km/h
Max:
40,7 km/h
Materiaal:
Santos double travel
Download:
GPX