02-09-2021

02-09-2021

Küstrin-Kietz - Prieros

Küstrin-Kietz - Prieros

Met Hanzestad Frankfurt/oder, meren en boswegen, communicatieproblemen met de ijscoboer, de afslag 'richting huis' en de camping in het niks.

Het was vandaag niet zo'n spannende rit, maar wel een fijne. Het begin was verder over de fietssnelweg langs de Oder, daarna vooral door uitgestrekte, glooiende bossen.

Na een kilometer of veertig kwamen we in de Hanzestad Frankfurt (Oder). Hier wilden we inkopen doen. De eerste Aldi sloegen we echter over, omdat we nog een ronde door de stad dachten te rijden. De route bleek echter naar een klein stukje stad te doen, en daarna snel via een eiland de stad weer uit. Dat was dus terugrijden en zoeken naar de dichtstbijzijnde supermarkt.

Vervolgens wilden we de inkopen ook deels opeten, dus zochten we een bankje. Uiteindelijk hadden we er een, helaas met uitzicht op een saaie struik. Daarna kwam er natuurlijk een serie bankjes met zicht op een meer, maar ja, we hadden geen bankje meer nodig.

Bij de tweede pauze ging het een stuk beter: bankje met uitzicht over het meer, zelfs in de zon. Dat bleek nog behoorlijk zweten. Doordat we vooral in het bos hadden gefietst, hadden we de kracht van de zon nog niet zo opgemerkt. Maar wat heerlijk dat hij er vrijwel de hele dag was.

De cijfers:
Afstand:
127,1 km
Hoogtemeters:
388 m
Tijd bewogen:
5u 57m 11s
Tijd totaal:
10u 17m 20s
Gemiddeld:
21,3 km/h
Max:
50,4 km/h
Materiaal:
Santos double travel
Download:
GPX