31-08-2018

31-08-2018

Klimmen langs de oceaankust

Klimmen langs de oceaankust

Vandaag een gastbijdrage vanaf de stokerplaats op de tandem. Na een stevig ontbijt (ow, we moeten eerst gaan zitten en rustig wachten, niet meteen bij het buffet staan springen...) gaan we op weg. De route voert verder via de Tarka trail, nu door een bos in een kloof langs een snel kleiner wordend riviertje.

Langzaam stijgen we bij de zee vandaan, naar de mooie uitzichten vanaf de heuvels. Ik moet goed opletten wanneer er een gat in de heg aankomt, zodat ik Henri kan waarschuwen om naar links of rechts te kijken.

Bijna aan het einde van de trail gaan we de ‘normale’ weggetjes weer op, richting Sheepwash. Zouden de schapen hier vroeger heen gebracht worden voor een wasbeurt? Nu is het en slaperig dorpje, maar wel compleet met village pub en village shop met post office.

Hoewel we in een vrij leeg gebied door de heuvels rijden, blijken er opvallend veel afslagen te zijn onderweg. Hard werken voor de navigator. Gelukkig weten we Holsworthy zonder problemen te vinden. En het cafe, Engels synoniem voor tearoom, gelukkig ook. Na twee rondjes taart (“ook de worteltaart maar even proberen?”) vertrekken we weer, het dorp uit via een viaduct van een oude spoorlijn. Er zijn echt heeeeel veel in onbruik geraakte spoorlijnen in dit land...

De route voert nu weer naar de kust, naar Bude. Hier is het Bude jazz festival. We zijn niet naar de muziek gaan luisteren, maar voor een idee van hoe het eruit ziet, denk aan de festivals waar Mrs Barnaby uit Midsomer Murders vaak heen gaat.

Via een prachtige kustlijn rijden we naar Crackington Haven. Wederom steil klimmen en dalen, nu met waarschuwingen voor 30%. De kamer in de Inn heeft het beloofde zeezicht. Dus de fietskleding hangt nu met uitzicht in de zeewind (en een beetje frituurlucht) te drogen...


Overnachting: The Coombe Barton Inn

De cijfers:
Afstand:
79,1 km
Hoogtemeters:
1.130 m
Tijd bewogen:
4u 31m 05s
Tijd totaal:
5u 47m 28s
Gemiddeld:
17,5 km/h
Max:
55,1 km/h
Materiaal:
Santos double travel
Download:
GPX