28-08-2018

28-08-2018

Door naar Bristol

Gelukkig, de fietsenmaker is open vandaag. Onverwacht komt er uit de berg (op het oog ongesorteerde) banden een zeer fatsoenlijke Schwalbe Marathon plus in de goede diameter. De breedte is iets minder dan we gewend zijn, maar dat maakt niet veel uit. Naast de winkel monteren we de band, zodat we makkelijk andere onderdelen kunnen halen indien nodig (maar vooral de fietspomp kunnen lenen). Om 10 uur zijn we weer onderweg.

De eerste 40 kilometer gaan weer voorspoedig. Rustige wegen, prima asfalt. In de verte zien we een tweetal white horses tegen de heuvels.

Bij het plaatsje Devizes komen we weer op een tow path. Onverhard, maar gelukkig een stuk beter dan twee dagen geleden. Het tempo is weer iets lager, maar we komen wel een rij van 29 sluizen tegen om 72 meter hoogte te dalen (of stijgen). De opmerking of we iets langzamer kunnen rijden negeren we maar even, 20km/u is geen racen en we zitten nota bene op een national cycling network. (En ja, we houden wel rekening met de voetgangers hoor)

De kwaliteit van het pad wisselt sterk en die 20km/u wordt weinig gehaald. Onderweg zien we wel veel vrijwilligers bruggen verven. Is in de meeste gevallen ook hard nodig. Vanaf Bradford-on-Avon wordt het pad weer een stuk beter en breder. Het uitzicht door de vallei is prachtig en er komen weer wat civieltechnische hoogstandjes voorbij. Een aquaduct over een rivier blijft een vreemd gezicht.

Vanaf Bath komen we terecht op een oude spoorlijn van de Midlands Railway. Dit traject ligt parallel aan de Great Western Railway, geen wonder dus dat een van beide is gesloten. Het levert ons een mooi fietspad op en de 20 kilometer van Bath naar Bristol zijn volledig verkeersvrij.

In Bristol zoeken we een welverdiende ijssalon op, en dat blijkt verrassend makkelijk te zijn. Na het dumpen van onze spullen bij het guesthouse bekijken we Bristol nog eens beter, de Quays (spreek uit als keys, en het betekent zoiets als kades) zijn hier heel mooi opgeknapt en het ziet er allemaal prima uit. Dat Bristol is zo gek nog niet.


Overnachting: Glanville Guesthouse

De cijfers:
Afstand:
103,8 km
Hoogtemeters:
490 m
Tijd bewogen:
5u 32m 36s
Tijd totaal:
7u 12m 02s
Gemiddeld:
18,7 km/h
Max:
52,6 km/h
Materiaal:
Santos double travel
Download:
GPX