27-08-2018

27-08-2018

Stonehenge: veel toeristen en een paar stenen

Stonehenge: veel toeristen en een paar stenen

Helaas, die fietsenmaker is niet open vandaag. Gelukkig zitten we bij een vrij bekende bezienswaardigheid dus hebben we vandaag in ieder geval iets te doen.

Gisteren is ons door de bezorgster van onze fiets al verteld hoe we ongeveer moesten lopen naar Stonehenge. Het begin is even puzzelen, maar uiteindelijk komen we wat bordjes tegen. We slingeren wat over landweggetjes en opeens zien we een kring van stenen opdoemen. Dat zal Stonehenge wel zijn. De informatieborden vertellen ons dat we op the avenue naar Stonehenge lopen. Dat zou je niet zeggen, aangezien het een pad door de weilanden is.

Met een mooi uitzicht op de stenen komen we steeds dichterbij. We blijken tot vrij dicht bij de stenen te kunnen komen. Slechts een hek van een meter hoog scheidt ons van de betalende bezoekers. Toegegeven, ze kunnen iets dichterbij komen, dat wel. Maar zij lopen in grote groepen voorbij te schuifelen en wij hebben alle ruimte.

We wandelen verder door de weilanden richting het bezoekerscentrum. Langs een cursus en grafheuvels komen we bij het bezoekerscentrum vanwaar men met bussen af en aan naar de stenen wordt vervoerd. Ook hier weer een hoop drukte van mensen die blijkbaar graag in de rij willen staan.

Behalve een paar nagebouwde boerderijtjes van de bouwers van de stenen is er hier niet veel te zien. Een cola later wandelen we weer terug via een iets andere route dan de heenweg. Het aantal toeristen om ons heen neemt weer af en we hebben het mooie uitzicht op de stenen weer voor ons zelf.


Overnachting: The George hotel Amesbury

De cijfers:
Afstand:
16,6 km
Hoogtemeters:
164 m
Tijd bewogen:
3u 11m 41s
Tijd totaal:
3u 56m 53s
Gemiddeld:
5,2 km/h
Max:
18,7 km/h
Download:
GPX