13-09-2021

13-09-2021

Remunj - Maasbommel

Remunj - Maasbommel

Met Hanzestad Venlo, het laatste traject in het boekje en maaspontjes

Vanmorgen vertrokken we uit Roermond voor een rit langs de Maas. Nadat we de Maas overgestoken waren, gingen we echter het bos in.

Pas net ten zuiden van Venlo kwamen we weer uit het bos, om met de pont de Maas over te steken. We hadden een privé-pont. De pont had zelfs een tarief voor tandems en voor fietsen-met-aanhanger. Maar onze tandem-met-aanhanger stond niet op de lijst. Misschien vandaag met stift toegevoegd?

Hierna gingen we met de brug de Maas weer over, naar de Hanzestad Venlo. Hier hadden we tijdens onze gemeentefietstocht van vorig jaar al geslapen en rondgekeken, dus vandaag snel er door heen.

We gingen de Maasduinen weer in, een gebied met bos, heide en weilanden. En opeens was daar de Maas weer even, zonder dijk, maar met het bos als 'afscherming'.

Bij Afferden gingen we de Maas weer over. Hier wilden we graag pauze houden, dus keken we uit naar een bankje. Er waren bij de pont zelfs drie bankjes, maar allemaal bezet. En dat op maandag rond een uur of twee...

Vervolgens doken we de Peel in. Ik ken dat alleen als saai landbouwgebied. Tot mijn verrassing lagen er tussen de akkers en weilanden nog een paar mooie stukjes bos met bloeiende heidevelden.

Bij Grave kwamen we dan eindelijk op de Maasdijk, om die te volgen tot de camping in Maasbommel. We zijn nu wel echt dicht bij huis.

De cijfers:
Afstand:
149,3 km
Hoogtemeters:
206 m
Tijd bewogen:
6u 43m 51s
Tijd totaal:
9u 28m 19s
Gemiddeld:
22,2 km/h
Max:
39,2 km/h
Materiaal:
Santos double travel
Download:
GPX