24-08-2021

24-08-2021

Guderhandviertel - Lüneburg

Guderhandviertel - Lüneburg

Na een ontbijt in het eerste hoekje zon op de camping gingen we op weg naar de volgende Hanzestad: Buxtehude. Volgens de route (of onze interpretatie daarvan), moesten we een stukje anders rijden om het centrum te zien. We kwamen op het alternatief richtingaanwijzers tegen die naar het centrum verwezen. En waarmee we uiteindelijk tegen de richting van onze route in reden om toch nog naar het centrum te gaan. Overigens viel het centrum tegen, niet de mooiste Hanzestad.

Nog even verder over de route. De routemaker geeft in zijn route aan waar de weg onverhard is. Alleen onze definitie van onverhard wijkt nogal af van die van hem. Voor ons is onverhard: er ligt geen asfalt, beton of elementenverharding op de weg. Voor de routemaker is het pas onverhard als het een modderpad is. Gelukkig leer je de route onderweg interpreteren...

Na Buxtehude begon het landschap te glooien. Geen echte klimmen, maar wel regelmatig omhoog en naar beneden. Hoewel we nog steeds door boerenland fietsten, zag het er toch anders uit door de heuvels en de effecten die dat op de inrichting heeft.

We eindigen de dag bij de tweede Hanzestad van de dag, Lüneburg. De camping ligt iets ten zuiden van de stad, dus we hebben eerst de tent opgezet en de bagage achter gelaten, en zijn toen op ijsjesjacht gegaan in Lüneburg. Keuze genoeg, zonder veel moeite al acht ijssalons gezien. Goede reden voor een wandelingetje door het mooie centrum, om daarna terug te gaan voor een schnitzel op de camping.

De cijfers:
Afstand:
108,4 km
Hoogtemeters:
492 m
Tijd bewogen:
5u 26m 27s
Tijd totaal:
9u 11m 03s
Gemiddeld:
19,9 km/h
Max:
43,6 km/h
Materiaal:
Santos double travel
Download:
GPX