04-10-2019

04-10-2019

Gangnam Style

De laatste dagen brengen we door in Seoul, in de hippe wijk Gangnam. Bekend van Psy met z’n Gangnam Style liedje.

Eerst komen we langs de electronics market van Seoul. Het schijnen ontzettend veel stalletjes te zijn waar alle computeronderdelen, telefoons, accessoires en noem maar op de vinden zouden moeten zijn. Eerst kunnen we het niet vinden, maar dan blijken er wat gebouwen te zijn waar veel mannetjes met dozen aan het sjouwen zijn. Af en toe ligt er wat uitgestald, het lijken vooral internetwinkeltjes te zijn die ook ter plekke wat verkopen.

We blijken al iets te ver te zijn en de echte window-shopping winkels bevinden zich dichter bij het station. Als we daar naar binnen gaan ziet het er toch een beetje uit als vergane glorie. Weer veel lege vloeren, de winkels die er nog wel zijn verkopen vooral telefoons.

De vloer met woningaccessoires en speelgoed heeft nog de meeste winkels en uiteraard zijn kledingwinkels ook ruim vertegenwoordigd. In de kelder vinden we uiteindelijk nog een grote supermarkt en een winkel waar we eindelijk t-shirts kunnen kopen.

In Gangnam bevindt ons appartement zich op de 20e verdieping, dus we hebben mooi uitzicht over de stad. Als we aankomen merken we echter weer de invloed van een typhoon die langsraast over plaatsen waar we afgelopen weken waren. Het regent dus en opeens iedereen heeft een paraplu.

Voor het eten komen we bij een typisch Koreaans kip restaurant uit en we weerstaan ‘s avonds de druk om een karaoke-kamer te huren.

Ondanks de voorspellingen is het ‘s ochtends weer droog. We gaan naar de Han rivier om daar een paar fietsen te huren. Geen tandems, want die kunnen het zadel niet hoog genoeg. Over een prima fietspad rijden we langs de rivier, mogen tussendoor een paar trappen op om de brug over te gaan en moeten achter een paar wandelaars op de brug blijven hangen, want die willen absoluut niet dat wij er langs fietsen.

‘s Middags willen we naar Samsung d’light, waar Samsung al z’n gadgets heeft uitgestald, maar het blijkt in Korea een feestdag te zijn en dan zijn ze dicht. Da’s wel erg jammer, maar het verklaart ook waarom het op het fietspad en in het park relatief druk was voor een donderdag.

Eten doen we vandaag ondergronds bij een typisch Koreaans semi-fastfood tentje in de metro. De kwaliteit is boven verwachting en een goede afsluiting van de vakantie. We bekijken vanaf het dak van ons appartement de zonsondergang over Seoul en gaan richting het Gangnam Style standbeeld.

Daar aangekomen, nadat de bus een U-turn heeft gemaakt op straat, blijkt er ook een festival bezig. De Koreanen in het publiek bewegen niet mee op de muziek.

Op de laatste dag gaan we richting vliegveld. Dit keer met de metro. Mattie en Elske mogen tussen de boerende Chinezen nog even via Xiamen vliegen en Henri en Janneke komen terecht tussen een schoolklas Koreanen en wat Brabanders op de directe vlucht naar Schiphol. Daar had trouwens nog wel 2 man/vrouw bij gekund, want de laatste rijen in het vliegtuig zijn leeg.


Overnachting: Top Floor Gangnam Appartement

De cijfers:
Afstand:
12,8 km
Hoogtemeters:
163 m
Tijd bewogen:
57m 20s
Tijd totaal:
1u 36m 20s
Gemiddeld:
13,3 km/h
Max:
36,4 km/h
Materiaal:
Huurfiets
Download:
GPX